Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Hälsoscones med grahamsmjöl och torkad frukt

Varma nybakade scones med grahamsmjöl och torkad frukt smakar gudomligt gott. Lättgjorda hälso-cones gör du dessutom snabbt. De går bra att frysa, så gör gärna en dubbel sats.

Allt om Mat
Hälsoscones med grahamsmjöl och torkad frukt
Hälsoscones med grahamsmjöl och torkad frukt
Hälsoscones med grahamsmjöl och torkad frukt

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl matyoghurt - eller creme fraiche
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 1 dl frukt - torkad, grovhackad, t ex aprikoser eller fikon

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, olivolja och yoghurt. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Häll i äggblandningen och blanda ordentligt. Vänd ner frukten.

  2. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Platta ut den ca 2 cm tjock. Ta ut ca 8 rundlar med kakmått, ca 7 cm i diameter.

  3. Lägg sconesen på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Låt svalna på galler under bakduk.

  4. På topphalsa.se hittar du fler recept på nyttiga scones!

Vad tyckte du om receptet?