Halloumistroganoff med paprika och aubergine

Krämig vegetarisk stroganoff med aubergine och paprika – grönsaker som är väldigt goda tillsammans med halloumi.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 liten aubergine
  • olivolja
  • 3 tsk oregano
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • salt
  • peppar - nymald
  • 400 g halloumi
  • persilja - hackad

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Skär paprika och aubergine i bitar.

  2. Mjukstek löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt paprika och aubergine och låt steka med några minuter. Blanda i vitlök och kryddor mot slutet.

  3. Tillsätt tomatpuré, passerad tomat, grädde och vatten. Koka ihop under lock cirka 15 minuter.

  4. Skär halloumin i bitar. Stek halloumin frasig och gyllenbrun i olivolja i en annan stekpanna.

  5. Vänd ner halloumin i såsen. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg

Recept från Mitt kök