Halloumistroganoff med havrerissallad

Halloumistroganoff med havrerissallad är en vegetarisk variant på den välkända klassikern. Havreris är en spännande nyhet och påminner lite om matvete. 

Petra Lindstrand
Halloumistroganoff med havrerissallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g halloumiost
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 förp tomater - krossade , gärna med örtkrydda (500 g)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 3 dl havreris - eller matvete
  • 1 påse kålmix - med svartkål och broccoli (200 g)
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1/2 msk smör ca 2 min. Lägg åt sidan.

  2. Skär halloumin i små stavar. Stek dem tills de fått fin färg i 1/2 msk smör. Rör i den stekta löken och tomatpuré och låt fräsa 1 minut.

  3. Tillsätt senap, krossade tomater, grädde och buljongtärning. Krydda med 1 krm salt och 2 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 8 min.

  4. Fräs kålmixen i 1/2 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 krm salt. Vänd ihop kålmixen med det nykokta havreriset.

  5. Servera stroganoffen med havrerissalladen.

Vad tyckte du om receptet?