Halloumistroganoff med havrerissallad
Fett: 28g
Protein: 27g
Kolhydrater: 46g
Halloumistroganoff med havrerissallad är en vegetarisk variant på den välkända klassikern. Havreris är en spännande nyhet och påminner lite om matvete.
Ingredienser
-
250 g
halloumiost
-
1
gul lök
-
1
vitlöksklyfta
-
0,5 dl
tomatpuré
-
1 msk
dijonsenap
-
1 förp
tomater
- krossade , gärna med örtkrydda (500 g)
-
2,5 dl
matlagningsgrädde
-
1
grönsaksbuljongstärning
-
3 dl
havreris
- eller matvete
-
1 påse
kålmix
- med svartkål och broccoli (200 g)
-
smör
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1/2 msk smör ca 2 min. Lägg åt sidan.
-
Skär halloumin i små stavar. Stek dem tills de fått fin färg i 1/2 msk smör. Rör i den stekta löken och tomatpuré och låt fräsa 1 minut.
-
Tillsätt senap, krossade tomater, grädde och buljongtärning. Krydda med 1 krm salt och 2 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 8 min.
-
Fräs kålmixen i 1/2 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 krm salt. Vänd ihop kålmixen med det nykokta havreriset.
-
Servera stroganoffen med havrerissalladen.