Halloumistroganoff med havrerissallad

Halloumistroganoff med havrerissallad är en vegetarisk variant på den välkända klassikern. Havreris är en spännande nyhet och påminner lite om matvete. 
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe
Foto: Helén Pe Foto: Helén Pe / BMB

Ingredienser

  • 250 g halloumiost
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 förp tomater - krossade , gärna med örtkrydda (500 g)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 3 dl havreris - eller matvete
  • 1 påse kålmix - med svartkål och broccoli (200 g)
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1/2 msk smör ca 2 min. Lägg åt sidan.

  2. Skär halloumin i små stavar. Stek dem tills de fått fin färg i 1/2 msk smör. Rör i den stekta löken och tomatpuré och låt fräsa 1 minut.

  3. Tillsätt senap, krossade tomater, grädde och buljongtärning. Krydda med 1 krm salt och 2 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 8 min.

  4. Fräs kålmixen i 1/2 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 krm salt. Vänd ihop kålmixen med det nykokta havreriset.

  5. Servera stroganoffen med havrerissalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!