Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Halloumistroganoff med havrerissallad

Halloumistroganoff med havrerissallad är en vegetarisk variant på den välkända klassikern. Havreris är en spännande nyhet och påminner lite om matvete. 
Petra Lindstrand
Halloumistroganoff med havrerissallad
Halloumistroganoff med havrerissallad
Halloumistroganoff med havrerissallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g halloumiost
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 förp tomater - krossade , gärna med örtkrydda (500 g)
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 3 dl havreris - eller matvete
  • 1 påse kålmix - med svartkål och broccoli (200 g)
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1/2 msk smör ca 2 min. Lägg åt sidan.

  2. Skär halloumin i små stavar. Stek dem tills de fått fin färg i 1/2 msk smör. Rör i den stekta löken och tomatpuré och låt fräsa 1 minut.

  3. Tillsätt senap, krossade tomater, grädde och buljongtärning. Krydda med 1 krm salt och 2 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 8 min.

  4. Fräs kålmixen i 1/2 msk smör i en stekpanna. Krydda med 1 krm salt. Vänd ihop kålmixen med det nykokta havreriset.

  5. Servera stroganoffen med havrerissalladen.

Vad tyckte du om receptet?