Halloumi stroganoff - recept

Halloumi stroganoff är en god och snabb lakto-ovo-vegetarisk variant på klassikern korv stroganoff. Här är vårt bästa recept som älskas av såväl stora som små! Grädden kan du enkelt byta ut mot vegetabiliska alternativ. Servera gärna rätten med kokt ris och en blandsallad.
Mitt Kök
Foto: Mitt kök
Foto: Mitt kök

Ingredienser

  • 400 g halloumi
  • 1 msk olja
  • 1 gul lök - hackad
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk fransk senap
  • 400 g krossade tomater med örter
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • salt
  • peppar

Servering

  • 3 dl ris
  • sallad

Gör så här

  1. Media laddas
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Skär halloumin i strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn halloumin hastigt runt om.

  3. Tillsätt lök, vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Akta så inte osten smälter.

  4. Tillsätt senap, krossade tomater, vatten och grädde. Låt sjuda ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.

  5. Servera halloumi stroganoffen med ris och sallad.

  6. Ät och njut!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök