Halloumisallad med rödbetor, linser och kesoröra

Recept på halloumisallad med rödbetor, linser och kesoröra. En riktigt proteinrik sallad! Servera gärna med surdegsbröd.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 8 små rödbetor - eller färdigkokta (ca 250 g)
  • 2 dl svarta belugalinser - alt 1 förp ekologiska linser, Zeta (380 g)
  • 1,5 dl edamamebönor - skalade
  • 4 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 1 halloumiost - (200 g)
  • rucola
  • vit balsamvinäger - alt vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Kesoröra

  • 1 förp rucola - (70 g)
  • 1 tsk honung - flytande
  • 0,5 vitlöksklyfta - riven
  • 1 ask keso - (250 g)

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten ca 25 min.

  2. Koka linserna i rikligt med saltat vatten ca 25 min. Tillsätt edamamebönorna när det återstår 1 minut av koktiden. Häll av i sil och skölj linser och bönor i kallt vatten.

  3. Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.

  4. Kesoröra: Mixa 1 näve rucola (spara resten till servering), honung, vitlök, 2 msk olja och 1 msk vatten. Tillsätt keson. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  5. Blanda linser och bönor med 1 msk olja, 2 msk vinäger och 1 krm salt. Skala och klyfta de kokta rödbetorna.

  6. Tärna halloumin. Stek den frasig på hög värme i 1 msk olja.

  7. Varva linser, bönor, rödbetor, tomat, lök, halloumi och den sparade rucolan. Servera med kesoröran.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!