Halloumipanerad kyckling med ugnsbakad tomatsallad

Halloumipanerad kyckling med ugnsbakad tomatsallad blir extra saftig i ett hölje av ost och ströbröd. Ugnsbakad tomatsallad med en rustik tomatsallad av fina svenska tomater, vitlök och en näve basilika.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 350 g körsbärstomater - gärna i olika färger
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 600 g minutkycklingfiléer - eller 4 mindre filéer
  • 100 g halloumiost
  • 1 dl panko
  • 1 ägg
  • 0,5 kruka basilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 300 g pasta

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 225° Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ugnsrosta mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv halloumin och blanda med pankon. Panera  kycklingfiléerna genom att först doppa dem i uppvispat ägg och sedan i ost- och ströbrödsblandningen.

  3. Stek kycklingfiléerna i 2 msk olja, två åt gången. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen under tomaterna. Efterstek i ugnen ca 8 min, till 70° inner­temperatur.

  4. Hacka basilikan grovt och ­blanda med tomaterna. Servera kycklingen med tomatsallad och pasta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!