Gyros med halloumi med sötpotatispommes frites

Halloumigyros med sötpotatispommes frites är en festlig vegorätt. Byt ut tacokvällen mot en grekisk gyro. En klick färdig tsatsiki är gott till.
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g halloumiost
  • 1 påse sötpotatispommesstrips - fryst (ca 450 g)
  • 1 rödlök - eller gul lök, stor
  • 2 msk senap
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk paprikapulver
  • 400 g tomater
  • 4 libabröd - eller tortillabröd
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk vatten

Tillbehör

  • 2 dl tzatziki - färdig, gärna Fontana
  • sallad

Gör så här

  1. Tillaga sötpotatis-pommes fritesen enligt anvisning på förpackningen.

  2. Blanda 1 msk ättika, 2 msk socker och 3 msk vatten. Skala och strimla löken och blanda med ättikslagen. Låt stå ca 10 min.

  3. Blanda senap, spiskummin och paprikapulver med 1 msk olja. Skär halloumin i stavar och blanda med kryddorna.

  4. Skiva tomaterna. Stek halloumin på hög värme i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg.

  5. Fördela sallad, tomater, halloumi, pommes frites, tsatsiki och avrunnen lök på bröden och rulla ihop.

Kökstipset!

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!