Halloumiburgare – recept på vegetarisk burgare

Halloumiburgare är en läcker hamburgare för alla ostälskare! Halloumi passar extra bra att grilla eftersom den inte smälter utan får en krispig yta men den går minst lika bra att steka i stekpanna. Det här receptet är enkelt och går dessutom snabbt.

Servera halloumiburgaren i bagels eller vanliga hamburgarbröd, gärna med en skål oliver vid sidan om.

Elisabeth Johansson
Halloumiburgare – recept på vegetarisk burgare
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 pkt halloumiost - (à 200 g)
  • 2 msk olivolja
  • 4 bagels - eller hamburgerbröd
  • 2 tomater
  • 0,5 rödlök
  • 8 salladsblad

Morotscoleslaw

  • 2 morötter
  • 150 g vitkål - eller spetskål
  • 0,5 äpple
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk gräddfil
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Morotscoleslaw: Skala och riv morötterna. Skär eller hyvla kålen tunt. Kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Blanda alla ingredienserna. Krydda med salt och peppar.

  2. Burgare: Halvera halloumiosten på mitten. Torka av osten med hushållspapper och pensla på olja. Grilla halloumin på båda sidor tills den fått fin färg.

  3. Skär bröden i två delar och grilla dem på båda sidor. Skiva tomaterna. Skala och skär löken i ringar.

  4. Lägg sallad på bagelns underdelar. Lägg på tomat, grillad halloumi, morotscoleslaw och rödlöksringar. Lägg på locken och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök