Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego ❤️
Halloumiburgare med pumpapuré och krispig gurksallad
I ugn: 30 minuter
Aktiv tid c:a 30 minuter
Recept på halloumiburgare med pumpapuré och krispig gurksallad. Om du inte gillar koriander, byt ut den mot persilja.
Ingredienser
-
200 g
halloumiost
-
1
morot
-
1
vitlöksklyfta
-
0,5 kruka
koriander
-
3
ägg
-
2 msk
potatismjöl
-
2 msk
ströbröd
-
2 krm
svartpeppar
- nymald
-
2 msk
rapsolja
Pumpapuré
-
1 kg
butternutpumpa
-
0,5
gul lök
-
2 msk
smör
-
2 tsk
vitvinsvinäger
-
1 tsk
salt
Snabb gurksallad
-
1
gurka
-
1 msk
sesamfrön
-
2 tsk
olivolja
-
2 tsk
vitvinsvinäger
-
0,5 tsk
flingsalt
Gör så här
-
Puré: Sätt ugnen på 225°. Skala och kärna ur pumpan. Skär fruktköttet i mindre bitar. Skala och skär löken i klyftor. Lägg pumpa och lök på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.
-
Skala moroten. Riv halloumi och morot grovt. Skala och finriv vitlöken. Hacka koriandern. Blanda ost, morot, vitlök och koriander med ägg, potatismjöl, ströbröd och peppar.
-
Forma smeten till fyra burgare. Stek dem i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida.
-
Gurksallad: Hyvla gurkan tunt på en mandolin eller med en potatisskalare. Lägg i en skål och tillsätt sesamfrön, olja, vinäger och flingsalt.
-
Mixa pumpan slät tillsammans med smöret. Smaka av med vinäger och krydda med salt.
-
Servera halloumiburgarna med pumpapuré och gurksallad.
-
Tips! Skala och tärna pumpan kvällen före och ställ svalt, så blir det ett moment mindre när det är dags att laga.