Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön

Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön är en god vegoburgare. I coleslawen används röd spetskål, som är lite sötare och mildare än den vita. Servera med klyftpotatis om du är riktigt hungrig.

Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 g halloumiburgare
  • 1 klyfta röd spetskål - (200 g)
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 lökar - färska
  • 4 hamburgerbröd - (à 60 g)
  • 50 g romansallad
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1.  Skär och strimla spetskålen tunt, gärna på mandolin. Rosta solrosfröna i het stekpanna. Blanda kål, solrosfrön (spara lite till servering), yoghurt, 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Halvera och grilla löken ca 2 min. Grilla burgarna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Fördela sallad på brödens underdelar. Lägg på lök, halloumi och coleslaw. Strö på de sparade solrosfröna. Lägg på brödlocken.

Vad tyckte du om receptet?