Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön
Fett: 23g
Protein: 19g
Kolhydrater: 38g
Halloumiburgare med coleslaw och rostade solrosfrön är en god vegoburgare. I coleslawen används röd spetskål, som är lite sötare och mildare än den vita. Servera med klyftpotatis om du är riktigt hungrig.
Ingredienser
-
200 g
halloumiburgare
-
1 klyfta
röd spetskål
- (200 g)
-
0,5 dl
solrosfrön
-
2 dl
turkisk yoghurt
-
2
lökar
- färska
-
4
hamburgerbröd
- (à 60 g)
-
50 g
romansallad
-
olivolja
-
vitvinsvinäger
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Gör så här
-
Skär och strimla spetskålen tunt, gärna på mandolin. Rosta solrosfröna i het stekpanna. Blanda kål, solrosfrön (spara lite till servering), yoghurt, 1 msk olja, 2 krm salt och 1 krm peppar.
-
Halvera och grilla löken ca 2 min. Grilla burgarna i 1 msk olja ca 1 minut på varje sida. Fördela sallad på brödens underdelar. Lägg på lök, halloumi och coleslaw. Strö på de sparade solrosfröna. Lägg på brödlocken.