Hallontårta med lemon curd

Hallontårta med god lemon curd. En lättbakad tårta med hög imponeringsfaktor gör den till en vinnare som efterrätt till fest.
Sanna Fyring Liedgren
Hallontårta med lemon curd
Hallontårta med lemon curd Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 förp havrekakor - (225 g)
  • 50 g smör
  • 2 lime
  • 4 msk strösocker
  • 2 förp hallon - frysta (á 225 g)
  • 1 burk lemon curd - t ex Robertson's (320 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • 4 gelatinblad
  • 3 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 kvistar citronmeliss

Gör så här

  1. Mixa havrekakorna till ett smul i en matberedare. Smält och tillsätt smöret.

  2. Skrubba limen i ljummet vatten, finriv skalet. Blanda skal och socker. Mixa hastigt ihop hälften av limesockret med havresmeten.

  3. Spara 25 hallon till dekoration, lägg dem 
på hushållspapper. Mixa resten med lemon curd och yoghurt i matberedaren till en röra.

  4. Smält gelatinet i 3 msk av hallonröran 
i mikron eller i en liten kastrull.

  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

  6. Vispa grädden, tillsätt den till hallonröran. Tillsätt gelatinet under vispning. Vänd ner ägg-vitorna med stora luftiga tag med en slickepott (här hittar du en slickepott från Roy Fares).

  7. Klä den löstagbara bottnen på en form 
(ca 24 cm i diameter) med plastfolie. Knäpp fast formen. Häll i smeten. Toppa med havre-
smulet. Ställ in tårtan i frysen minst 2 timmar.

  8. Ta fram tårtan ca 20 min före servering. Skär med en vass, tunn kniv längs kanterna. Vänd upp tårtan på ett fat, strössla över hallon, limesocker och citronmeliss.

  9.  Läs mer och köp här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!