Hallonsemifreddo med pistaschnötter

En enkel och jättegod glass som går bra att förbereda ett par dagar innan den ska serveras. Sätt över plastfilm om den ska sparas i frysen.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 äggulor
  • 1 dl sötströ
  • 2 äggvitor
  • 225 g hallon
  • 1 msk sötströ
  • 4 msk pistaschnötter - grovt hackade

Gör så här

  1. Vispa grädden.

  2. Vispa äggulorna och sötströ fluffigt.

  3. Vispa upp äggvitorna till ett skum.

  4. Mixa hallonen med sötströ (spar några till garnering).

  5. Blanda ihop de vispade äggulorna med de mixade hallonen och grädden. Vänd sist i äggvitorna. Häll upp smeten i en form och låt den stå i frysen i minst 5 timmar.

  6. Ta fram formen cirka 10-15 minuter innan den ska ätas.

  7. Strö över hallon och pistaschnötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök