Hallonsaft

Hallonsaft svalkar gott på sommaren. Vill man ha en mindre söt saft kan man minska 1/3 på sockret. Den får då inte lika bra konserveringsegenskaper, så frys in den i stället.
Tove Nilsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1,5 kg hallon
  • 6 dl vatten
  • 1 dl citron - pressad
  • 5 dl strösocker

Gör så här

  1. Rensa bären och lägg dem i en kastrull. Tillsätt vatten och citronsaft. Låt koka upp och sjud under lock ca 5 min.

  2. Mixa slätt med mixerstav. ­Passera genom en sil.

  3. Koka upp saften igen tillsammans med sockret.

  4. Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Häll saften i väl ­rengjorda flaskor, gärna varma. Låt kallna och förvara svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!