Hallonpajer med vit choklad

Recept på hallonpaj med vit choklad. Smöret får en nötaktig och lite rostad smak då det bryns ljusbrunt innan det blandas i pajdegen.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 200 g hallon - frysta
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,75 msk potatismjöl
  • 100 g vit choklad
  • 25 g mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret tills det fått ljusbrun färg. Ta kastrullen åt sidan och blanda i mjöl, socker, bakpulver och salt. Låt degen svalna. Tryck ut degen i 8 portionspajformar, ca 8 cm i diameter. Ställ dem på en plåt och låt stå kallt ca 30 min. Nagga och förgrädda pajskalen mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Blanda hallon med socker och potatismjöl. Grovhacka chokladen. Fördela hallonen i pajskalen och strö över choklad och mandelspån.

  3. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 15 min. Låt dem svalna och ställ sedan att kallna i kylskåpet. Servera med glass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!