Hallonmarmelad med blodgrape

Hallon- och blodgrapemarmeladen är inte lika söt som vanlig marmelad och inte lika fast i konsistensen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 blodgrape
  • 1 l hallon
  • 1 dl vatten
  • 3 lagerblad
  • 3 dl syltsocker
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Dra med zestjärn eller skala med potatisskalare bort grapeskalet; var försiktig så att det vita inte kommer med. Skär skalet i små tärningar och hinnfria klyftor av frukten.

  2. Lägg det tillsammans med hallon, vatten, lagerblad och socker i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och lägg ner den i kastrullen. Låt koka utan lock 10-15 minuter.

  3. Ta bort vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna i marmeladen. Häll upp marmeladen på varma väl rengjorda burkar.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!