Hallongrottor – enkelt recept

Recept på hallongrottor – en älskad klassisk kaka fylld med hallonsylt. Baka hallongrottor till fikat eller födelsedagen, uppskattas av både stor och liten.

Ingredienser

  • 200 g smör - mjukt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl hallonsylt
  • 20 pappersformar - veckade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Blanda bakpulver med mjölet och arbeta in det i smörblandningen.

  2. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång och låt den vila en stund. Skär rullen i 20 lika stora bitar och rulla var och en till runda kulor som läggs i formarna.

  3. Gör en fördjupning i varje kula med mjölad tumme och fyll hålet med ca 1 tsk hallonsylt.

  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-15 min. Hallongrottorna går utmärkt att frysa.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!