Hallongrottor - recept

Vem älskar inte klassiska hallongrottor? Birgitta Rasmusson från Hela Sverige bakar delar med sig av sitt smarriga och enkla recept på hallongrottor!
Birgitta Rasmusson
Foto: Olof Abrahamsson
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4,5 dl vetemjöl

Fyllning

  • 0,5 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Media laddas
  2. Rör smör och socker smidigt.

  3. Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl.

  4. Rör ner det i smeten.

  5. Arbeta samman till en deg.

  6. Forma degen till en rulle, ca 20 cm lång.

  7. Skär i 20 bitar.

  8. Rulla dem till kulor och lägg i små pappersformar för kakor. Tryck en fördjupning i varje degkula med mjölat finger. Lägg lite hallonsylt, 1/2-1 tsk, i varje grop.

  9. Grädda i 175 grader ca 18 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på mer småkakor? Varför inte testa dessa chokladbollar, kanelkakor eller mazariner.

Läs också: Frysa in kakor – så gör du på rätt sätt

Recept från Mitt kök