Halloncupcakes

Ljuvliga små cupcakes med rosa frosting. Garnera muffinsbakelserna med hallon på toppen.

Elisabeth Johansson
Halloncupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

Hallonmuffins

  • 5 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl kokosolja
  • 0,5 dl kokosmjölk
  • 0,5 dl sötströ
  • 2 ägg
  • 2 dl hallon

Frosting

  • 0,5 dl sötströ
  • 50 g smör - mjukt
  • 300 g philadelphia
  • 2 msk hallonpuré - mixade och passerade hallon

Till garnering

  • 12 hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 185 grader.

  2. Sätt ut pappersformar i en muffinsplåt (har du inte någon muffinsplåt kan du köpa muffinsformar gjorda av lite grövre papper för mer stadga).

  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

  4. Vispa ihop kokosoljan, kokosmjölken och sötströ.

  5. Vispa upp äggen och vispa i vätskan och de torra ingredienserna.

  6. Fördela smeten i formarna och tryck i ett par hallon.

  7. Grädda i 20-25 minuter tills de är gyllenbruna. Lyft ur muffinsen ur plåten och låt de svalna på ett galler. Gör frostingen under tiden.

  8. Frosting: Vispa ihop sötströ och smör, tillsätt Philadelphiaosten och vispa till en slät frosting. Vispa i hallonpurén. Fyll i en spritspåse och spritsa på muffinsen.

  9. Garnera med hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök