Halloncheesecake

Cheesecaken kan skäras upp i portionsbitar eller serveras som tårtor. Frysta hallon tinas på en tallrik och pudras med 2 tsk potatismjöl innan de vänds ner i smeten.
Jennie Benjaminsson
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 400 g digestivekex
  • 300 g smör

Fyllning

  • 1,2 kg naturell färskost - gärna philadelphia
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 6 ägg
  • 250 g hallon

Garnering

  • 800 g hallon
  • myntablad
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen fint. Smält smöret och mixa med kexsmulorna.

  2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper och tryck ut kexsmulorna i pannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Fyllning: Vispa färskost och socker poröst. Rör i crème fraiche och majsstärkelse. Vispa i äggen och vänd ner hallonen. Häll fyllningen i långpannan.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt svalna, ställ sedan kakan i kylen ca 5 timmar.

  5. Skär cheesecaken i bitar. Toppa med hallon och myntablad. Pudra över florsocker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!