Halloncheesecake
I ugn: 50 minuter
I kyl: 5 timmar
Aktiv tid c:a 25 minuter
Cheesecaken kan skäras upp i portionsbitar eller serveras som tårtor. Frysta hallon tinas på en tallrik och pudras med 2 tsk potatismjöl innan de vänds ner i smeten.
Ingredienser
-
400 g
digestivekex
-
300 g
smör
Fyllning
-
1,2 kg
naturell färskost
- gärna philadelphia
-
4 dl
strösocker
-
4 dl
crème fraiche
-
2 msk
majsstärkelse (Maizena)
- Maizena
-
6
ägg
-
250 g
hallon
Garnering
-
800 g
hallon
-
myntablad
-
myntablad
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen fint. Smält smöret och mixa med kexsmulorna.
-
Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper och tryck ut kexsmulorna i pannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
-
Fyllning: Vispa färskost och socker poröst. Rör i crème fraiche och majsstärkelse. Vispa i äggen och vänd ner hallonen. Häll fyllningen i långpannan.
-
Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt svalna, ställ sedan kakan i kylen ca 5 timmar.
-
Skär cheesecaken i bitar. Toppa med hallon och myntablad. Pudra över florsocker.