Halloncheesecake

Cheesecaken kan skäras upp i portionsbitar eller serveras som tårtor. Frysta hallon tinas på en tallrik och pudras med 2 tsk potatismjöl innan de vänds ner i smeten.

Jennie Benjaminsson
Halloncheesecake
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 400 g digestivekex
  • 300 g smör

Fyllning

  • 1,2 kg naturell färskost - gärna philadelphia
  • 4 dl strösocker
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 6 ägg
  • 250 g hallon

Garnering

  • 800 g hallon
  • myntablad
  • myntablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa eller mortla kexen fint. Smält smöret och mixa med kexsmulorna.

  2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper och tryck ut kexsmulorna i pannan. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Fyllning: Vispa färskost och socker poröst. Rör i crème fraiche och majsstärkelse. Vispa i äggen och vänd ner hallonen. Häll fyllningen i långpannan.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min. Låt svalna, ställ sedan kakan i kylen ca 5 timmar.

  5. Skär cheesecaken i bitar. Toppa med hallon och myntablad. Pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?