Halloncheesecake med lime
I kyl: 4 timmar
Aktiv tid c:a 40 minuter
Vem kan motstå kombinationen hallon, lime, färskost och kondenserad mjölk i en underbar cheesecake.
Ingredienser
-
75 g
smör
- smält
-
1 förp
chokladkakor
- t ex Maryland cookies (145 g)
-
5
digestivekex
Fyllning
-
5
gelatinblad
-
2
lime
-
250 g
hallon
- färska
-
1,75 dl
florsocker
-
400 g
färskost
- naturell
-
3 dl
vispgrädde
-
1 burk
kondenserad mjölk
- sötad (397 g)
Garnering
-
2 dl
vispgrädde
-
125 g
hallon
- färska
-
florsocker
- eller bärpulver
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Krossa kakor och kex fint i matberedare. Häll över det smälta smöret. Blanda till ett smul. Häll smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt kallna.
-
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Skölj limen. Riv skalet och pressa ut 1/2 dl saft.
-
Mixa hallon, socker, limesaft och limeskal i en matberedare. Vispa färskosten med grädden tills det blir krämigt. Tillsätt hallonpuré och kondenserad mjölk. Vispa slätt.
-
Värm 2 dl av smeten. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i smeten. Blanda med den större mängden smet. Häll i formen. Ställ i kylen ca 4 timmar. Garnera med vispad grädde, hallon och florsocker.