Hallonbullar med vit choklad
Jäsning: 1 timme och 15 minuter
I ugn: 12 minuter
Aktiv tid c:a 50 minuter
Kardemummabullar med hallon och vit choklad – godaste receptet på bullar. De här hallonbullarna är både saftiga och lyxiga.
Ingredienser
-
5 dl
mjölk
-
50 g
jäst
-
0,5 tsk
salt
-
1 dl
strösocker
-
1 tsk
kardemumma
- stött
-
1 tsk
vaniljsocker
-
150 g
smör
- rumsvarmt
-
12 dl
vetemjöl
- (720 g)
Fyllning
-
250 g
hallon
- färska
-
100 g
choklad
- vit
-
150 g
smör
- rumsvarmt
-
1 dl
strösocker
Pensling
-
1
ägg
Garnering
-
2 msk
florsocker
Gör så här
-
Värm mjölken till 37°. Blanda mjölk och jäst i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ca 10 min i degblandare eller 15 min för hand. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 min.
-
Fyllning: Mosa hallonen. Grovriv chokladen.
-
Ta upp och knåda degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut till en stor platta, ca 35 x 55 cm. Bred på smör. Strö över hallon, choklad och socker. Vik ihop degen och skär i ca 20 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
-
Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bullarna svalna på galler. Pudra över florsocker vid servering.