Hallonbullar med vit choklad

Kardemummabullar med hallon och vit choklad – godaste receptet på bullar. De här hallonbullarna är både saftiga och lyxiga.

Tove Nilsson
Hallonbullar med vit choklad
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma - stött
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 12 dl vetemjöl - (720 g)

Fyllning

  • 250 g hallon - färska
  • 100 g choklad - vit
  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl strösocker

Pensling

  • 1 ägg

Garnering

  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°. Blanda mjölk och jäst i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ca 10 min i degblandare eller 15 min för hand. Låt degen jäsa övertäckt ca 45 min.

  2. Fyllning: Mosa hallonen. Grovriv chokladen.

  3. Ta upp och knåda degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut till en stor platta, ca 35 x 55 cm. Bred på smör. Strö över hallon, choklad och socker. Vik ihop degen och skär i ca 20 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

  4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bullarna svalna på galler. Pudra över florsocker vid servering.

Vad tyckte du om receptet?