Hallonbullar med sötsalt kolakräm och krokant

Recept på hallonsnurror med dulce de leche. I bullarna gömmer sig färska hallon och en sötsalt kolakräm. På toppen strösslas färdigköpt krokant som blir ett gott crunch. Välj den färdigkokta kondenserade mjölken som kallas dulce de leche, kolasås.

Petra Lindstrand
Hallonbullar med sötsalt kolakräm och krokant
Hallonsnurror med dulce de leche Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 sats grunddeg

Fyllning

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 1 burk karamelliserad mjölk - dulce de leche (397 g)
  • 2 tsk kanel - mald
  • 2 krm flingsalt
  • 150 g hallon - färska
  • 1 msk strösocker

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 3 msk hasselnötskrokant - (Dr Oetker)

Gör så här

  1. Gör grunddegen enligt receptet. 

  2. Kavla ut degen till en avlång platta, ca 35 x 50 cm. Bred på smör och därefter dulce de leche. Strö över kanel och flingsalt.

  3. Bryt sönder hallonen med fingrarna och strö ut dem jämnt över degplattan. Rulla ihop som en rulltårta. Nyp ihop kanten med fingertopparna.

  4. Skär rullen i skivor, 3–4 cm tjocka, och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över och därefter en bakduk. Låt jäsa i ca 30 min.

  5. Sätt ugnen på 180° varmluft. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över krokant.

  6. Grädda mitt i ugnen i 10–12 min tills bullarna fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset: Används frysta hallon så blanda dem med 1 msk vetemjöl innan de strös över degen. Det gör att fyllningen inte blir blöt och rinner ut.

Recept till grunddeg:

Fler recept på goda hallonbullar: