Hallonbullar med knäckig yta


Genom att ställa bullarna på en varm plåt med mandel, honung, råsocker och smör får de en härligt knäckig yta. Ställ bullarna tätt på plåten så du får en stor brytbulle.

Mitt Kök
Hallonbullar med knäckig yta

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 75 g smör
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 krm salt
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 tsk kardemumma - nystött
  • 6 - 7 dl vetemjöl
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 dl råsocker
  • 4 dl hallon
  • 75 g smör
  • 0,5 dl råsocker
  • 0,5 dl honung - flytande
  • 50 g mandelspån

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke.

  2. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt salt, socker, kardemumma och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.

  3. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Kavla ut den till en stor platta, cirka 25 x 50 centimeter.

  4. Bred smör över degen och strö på kanel, socker och lätt mosade hallon. Rulla ihop från långsidan och skär i 16 bitar.

  5. Täck bullarna med smörpapper, men flytta inte över dem på plåten. Låt jäsa cirka 30 minuter.

  6. Sätt ugnen på 225 grader.

  7. Lägg smör, socker, honung och mandel i en långpanna. Sätt in långpannan ett par minuter i ugnen så att smöret smälter. Ta ut och blanda om. Ställ bullarna ganska tätt med snittytan ner i smörblandningen.

  8. Grädda i nedre delen av ugnen 10 minuter. Flytta upp pannan till mitten och grädda ytterligare 10 minuter.

  9. Servera bullarna nygräddade.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök