Hallon- och vinbärssaft med kanel

Hallon i vinbärssaften minskar risken för gelébildning. 1 sats räcker till 1,5 liter saft.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 600 g vinbär - röda
  • 400 g hallon
  • 1 kanelstång
  • 400 g strösocker - (ca 4 3/4 dl)

Gör så här

  1. Koka upp vattnet. Lägg i bär och kanelstång och koka ca  10 min under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.

  2. Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.

  3. Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!