Hallon- och svartvinbärssylt

Hallon- och svartvinbärssylt - en utsökt bärblandning som passar lika bra till pannkakorna som till morgonfilen med flytande honung och valnötter. 1 sats räcker till en liter sylt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g vinbär - svarta
  • 500 g hallon
  • 800 g strösocker - (ca 9 1/2 dl)

Gör så här

  1. Snoppa vinbären och lägg vinbär och hallon i en kastrull. Låt koka under lock ca 10 min.

  2. Häll i sockret, rör om och sjud ytterligare 5–10 min utan lock. Skumma väl.

  3. Skölj ur burkar med hett vatten och häll i den varma sylten. Sätt på locken och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!