Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Hallon- och svartvinbärsremmar

Hallon- och svartvinbärsremmar är hela familjens favorit. Perfekt när man blir sötsugen.

Hallon- och svartvinbärsremmar
Hallon- och svartvinbärsremmar
Hallon- och svartvinbärsremmar
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 225 g hallon - färska eller frysta
  • 225 g svarta vinbär - färska eller frysta
  • 3 msk honung
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 75°. Koka hallon, svarta vinbär och honung i en kastrull 2–3 min. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljpulvret. Mixa slätt med mixerstav.

  2. Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Ställ mitt i ugnen 4–6 timmar och torka tills de är sega. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukt.

  3. Skär eller klipp kakan till remmar.

Vad tyckte du om receptet?