Hallon och röda vinbär med kolasås

Frossa i sommarens bär och servera dem med butter scotch, en lättlagad kola- och whiskysmakande sås, och glass. Enkelt och jättegott!

Hallon och röda vinbär med kolasås
Färska hallon och vinbär med kolasås och glass Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 l hallon
  • 0,5 l röda vinbär
  • 1 l vaniljglass - av bra kvalitet

Butter scotch

  • 3 vispgrädde
  • 1,5 dl mörk sirap
  • 1,5 dl strösocker
  • 75 g smör
  • 3 - 4 msk whisky

Garnering

  • citronmeliss

Gör så här

  1. Butter scotch: Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan på svag värme i ca 15 min. Rör inte i såsen under tiden, den kan då bli sockrig. Ta kastrullen åt sidan och blanda i smör och whisky. Låt såsen kallna.

  2. Varva hallon, vinbär och glass i en stor serveringsskål eller i glas. Ringla över lite av såsen och garnera med citronmeliss. Servera med resterande sås.

Vad tyckte du om receptet?