Hallon- och chokladmousse

Snabb och enkelt recept från Ola Lauritzon och GI Viktkoll.
Ola Lauritzson

Ingredienser

  • 2 dl hallon - (går bra med frysta)
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad - mörk 70%
  • 2 äggulor
  • 1 msk råsocker
  • skvätt rom - ev

Garnering

  • några hallon

Gör så här

  1. Spar några fina hallon till garnering. Mosa hallonen med en gaffel. Blanda med råsocker

  2. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör ner hallongrädden i chokladsmeten

  3. Klicka moussen i fyra koppar eller glas. Låt stå en timme i kylskåp före servering Garnera med hallon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!