Hallon- och chokladmarmelad

Marmelad med en överraskande smak! Den håller ett par veckor i kylen.
Hallon- och choklad-marmelad
Hallon- och choklad-marmelad Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 1 citron
  • 900 g hallon
  • 5 dl strösocker
  • 200 g choklad - (70 %)

Gör så här

  1. Pressa citronen. Rensa 
hallonen.

  2. Blanda citronsaft, hallon och socker i en kastrull, koka 10 min (obs – det ska inte stormkoka, 
då kan marmeladen brännas). Rör flera gånger och skumma.

  3. Hacka chokladen.

  4. Ta kastrullen från plattan 
och rör ner chokladen, som 
ska smälta och blanda sig med hallonen.

  5. Häll upp på varma burkar och sätt genast på lock. Låt svalna och ställ kallt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!