Hallon med rostad chokladgrädde och mandel

Hallon med rostad chokladgrädde och mandel är en snabbgjord dessert. Det är viktigt att röra hela tiden i chokladen så att den blir jämnt rostad och inte bränd. När den kallnat får den en knäckig smak.

Hallon med rostad chokladgrädde och mandel
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 l hallon
  • 50 g choklad - vit
  • 25 g mandel - flagad
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Grovhacka chokladen. Rosta den i en torr stekpanna under omrörning tills den fått en ljusbrun färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt kallna.

  2. Diska stekpannan och rosta sedan mandeln i torr panna under omrörning tills den fått fin färg. Låt kallna.

  3. Vispa grädden till fluffigt skum. Blanda ner chokladen. Lägg hallonen i skålar och klicka på grädden. Strö över mandeln och servera.

Vad tyckte du om receptet?