Gyllene gazpacho

Recept på gyllene gazpacho. Om du tar med denna svalkande soppa på picknick eller bilresan så häll upp den i en flaska som håller riktigt tätt. Sätt gärna en plastfoliebit över halsen och tryck till korken ordentligt. Se till att den står upprätt i kylväskan.
Lisa Eisenman Frisk
Monica Eisenman
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 300 g tomater - gula
  • 1 paprika - gul
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,25 honungsmelon
  • 1 bit gurka - (10 cm)
  • 0,25 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 lime
  • 2 msk koriander - finhackad
  • 5 dl grönsaksbuljong - kall, eller kycklingbuljong
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär ett kryss i tomaternas skal. Lägg dem i kokande vatten så att skalet spricker. Spola av med kallt vatten och dra bort skalet. Halvera tomaterna och ta ut kärnorna.

  2. Kärna ur och hacka paprika och chili. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Tärna gurkan. Skala och hacka lök och vitlök. Halvera och pressa saften ur limen.

  3. Mixa alla ingredienserna, förutom buljongen, i en matberedare, mixer eller med mixerstav. Tillsätt buljongen. Krydda med salt och peppar. Ställ gazpachon i kylen tills den ska serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!