Gurksandwichar

Gurksandwichar är en klassiker till afternoon tea. Spillet som blir över när kantbitarna skärs bort kan frysas in och användas till krutonger.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 50 g smör - rumsvarmt
  • 6 skivor formbröd

Gör så här

  1. Skiva gurkan på längden med mandolin eller osthyvel. Skär gurkskivorna i 3 bitar vardera, lika stora som bröden.

  2. Bred smöret på brödskivorna och lägg på gurkskivorna lite omlott på hälften av bröden. Lägg ihop med resten av brödskivorna. Skär bort kanterna och skär varje dubbelsmörgås i två sandwichar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!