Gurksallad med pecorino och russin

Gurksallad med pecorino och russin är en härlig blandning av smaker, perfekt som inledning på en grillmiddag. Salladen är även god att göra på zucchini när den är i säsong.

Gurksallad med pecorino och russin
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 2 gurkor - eller 4 smågurkor
  • 25 g pecorino
  • 0,5 dl russin - gärna sultanrussin
  • 2 msk olivolja
  • 0,75 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. Hyvla gurkan tunt, på mandolin eller med osthyvel. Lägg skivorna i cirklar på ett stort fat eller på portionstallrikar.

  2. Hyvla osten och strö över den och russinen. Ringla över olja och strö över salt och peppar. Garnera med basilikablad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ylva Porsklev