Gurka, fänkål och chili i 1-2-3-lag

Frisk inläggning med chilisting, som är jättegod till det milda möra köttet.
Sophie Berlin

Gurka, fänkål och chili i 1-2-3-lag

  • 1 gurka
  • 1 fänkål
  • 0,5 grön chili - spansk peppar

Lag

  • 1 dl ättiksprit - (12 %)
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och halvera gurkan. Skrapa bort kärnhuset och skär gurkan i grova bitar, ca 1 cm tjocka.

  2. Ansa fänkålen och skär den i tunna skivor på mandolin. Kärna ur chilin och skiva den tunt.

  3. Vispa ihop alla ingredienser till lagen i en stor bunke. Lägg i grönsakerna. Lägg en tallrik ovanpå grönsakerna och pressa ner den med en tyngd så att alla grönsaker täcks av lagen. Låt stå kallt ca 30 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!