Gulbetor med bacon och getost

Recept på gulbetor med bacon och getost. Lite sött, lite salt, lite knaprigt och mjukt, allt i en och samma goda sallad.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 gulbetor - (ca 500 g) små
  • 1 bacon - (140 g)
  • 80 g rucola
  • 100 g chèvreost
  • 50 g oliver - svarta
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk rapsolja - kallpressad, eller olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Tillbehör

  • 40 g bröd - /person

Gör så här

  1. Koka gulbetorna mjuka i vatten i en kastrull. Skala dem under rinnande vatten och skär dem i klyftor.

  2. Strimla baconet. Knaperstek det i en stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper.

  3. Lägg rucolan på ett fat. Lägg på gulbetorna. Strö över bacon och smula över getosten. Lägg på oliverna och ringla över vinäger och olja. Strö på salt och servera med bröd.

  4. Ca 470 kcal per portion 22 g fett 25 g protein 42 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!