Gulaschsoppa med tofu

Mmm…. mustigt! Recept på gulaschsoppa med tofu. Den här enkla rätten, där söta rotrukter möter smaksatt tofu, fick redaktionen att sucka lyckligt.
Tove Nilsson

Ingredienser

  • 200 g morötter
  • 200 g rotselleri
  • 200 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0,5 kruka timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 200 g tofu
  • 2 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 dl crème fraiche - lätt

Gör så här

  1. Skala och skär morot, rotselleri och palsternacka i mindre bitar.

  2. Skala och strimla lök och vitlök. Plocka och finhacka timjan.

  3. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i oljan 1 min. Tillsätt vatten, buljongtärningar och vinäger. Tillsätt morot, rotselleri, palsternacka och timjan. Låt småkoka under lock 20 min.

  4. Tärna tofun. Stek den gyllenbrun 2–3 min, salta.

  5. Toppa soppan med tofun. Servera med en klick crème fraîche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!