Gula fruktbollar med vit choklad

Gula fruktbollar med vit choklad är snabbgjort godis. Kokosolja görs av kallpressade färska kokosnötter. Den är fast i rumstemperatur och blir flytande vid uppvärmning.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 10 aprikoser - torkade
  • 175 g cashewnötter - salta
  • 100 g fruktmix - torkad med ananas, papaya och melon
  • 1,5 dl kokosflingor
  • 1 msk honung
  • 1 msk kokosolja
  • 0,5 citron

Garnering

  • 100 g choklad - vit
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i kallt vatten ca 10 min. Mixa nötterna grovt och lägg dem i en skål. Skär aprikoserna i mindre bitar.

  2. Mixa aprikoser, torkad frukt, kokos, honung, kokosolja, citronskal och -saft i en matberedare. Blanda i cashewnötterna för hand.

  3. Rulla smeten till bollar och lägg på en bricka med smörgåspapper.

  4. Hacka den vita chokladen och smält den försiktigt i mikrovågsugn eller över vattenbad, rör om emellanåt.

  5. Ta lite choklad i handflatan och rulla bollarna, en och en. Vänd runt dem i kokosen. Låt stelna på smörgåspapperet. Förvara bollarna i lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?