Gul tomatsallad med cashewnötter

Tomater och färsk lök marineras i en dressing med lite råsocker ca 30 min före servering.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg körsbärstomater - gula
  • 1 knipplök med blast - gul
  • 1,5 dl cashewnötter - osaltade

Dressing

  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk råsocker
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 1 bladpersilja

Gör så här

  1. Skölj och halvera tomaterna. Ansa och skiva löken. Lägg, tomater och lök på ett serveringsfat.

  2. Blanda ihop vinäger, socker, olja, salt och svartpeppar till dressingen. Häll den över salladen och låt marinera ca 30 min.

  3. Rosta cashewnötterna lätt i en torr stekpanna. Strö nötterna över salladen oc h garnera med bladpersilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!