Gul fruktsallad

Saffran, vanilj och chili ger smak och färg åt fruktsalladen. Sötman gör att chilins hetta mattas av.
Allt om Mat
Gul fruktsallad
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 1 dl rörsocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 vaniljstång
  • 0,5 påse saffran - (à 0,5 g)
  • 0,5 - 1 chili - t ex röd finhackad
  • 1 mango
  • 1 ask physalis
  • 0,5 ananas
  • 2 apelsiner

Gör så här

  1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Klipp itu vaniljstången på längden. Rör ner vaniljstång, saffran och  chili i sockerlagen. Koka upp och låt lagen sjuda ca 5 min. Låt kallna.

  2. Skala, kärna ur och skär frukterna i bitar. Blanda ner dem. Låt fruktsalladen stå någon timme före servering.

Vad tyckte du om receptet?