Gul fruktsallad med råkräm och kex

Gul fruktsallad med råkräm och kex är en snabblagad, fräsch dessert. Råkrämen ska inte koka, den är bara att vispa ihop. Fruktsalladen kan varieras med fryst mango.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 15 physalis
  • 2 passionsfrukter

Råkräm

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 0,5 dl florsocker

Garnering

  • citronskal - rivet

Tillbehör

  • shortbread - (engelska mördegskex)

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i kuber. Ta bort det prassliga skalet från physalisen. Halvera bären. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem. Blanda ananas, physalis och passionsfruktskärnor, spara lite till garnering, och fördela salladen i glas.

  2. Råkräm: Vispa grädde, äggula och florsocker till ett pösigt skum. Fördela råkrämen på fruktsalladen och häll över den sparade passionsfrukten.Strö över citronskal.

  3. Servera fruktsallad och råkräm med short breads.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!