Gul currysås - recept

Len sås som passar bra till kyckling och fläskkött. Både äpple och äppelmust ger härlig sötma åt såsen.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 0,5 gul lök
  • 0,5 äpple
  • 2 msk smör
  • 2 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl äppelmust
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och äpple, fräs bitarna i smör.

  2. Tillsätt curry och vetemjöl. Rör runt och häll sedan på äppelmust, grädde och mjölk. Vispa under tiden.

  3. Smaka av med salt och peppar. Sila av såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök