Klassisk gubbröra - vårt bästa recept

Gubbröra är en riktig klassiker. Enkelt att göra och en perfekt röra till midsommar, valborg och påsk. Grunden är den smakrika fisken, oftast matjessill eller ansjovis. Fisken skärs i bitar och blandas med hackat ägg. Röd lök, finhackad dill och gräslök bidrar oftast med ytterligare smak. Crème fraiche gör det hela härligt krämigt. Gubbröra går snabbt att göra och den här är extra god toppad med rädisor och smörgåskrasse. En perfekt smårätt till påsk, midsommar och jul.
Mitt Kök
Foto: Jenny Grimsgård
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 burk matjessill - (200 g)
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk gul lök - finhackad
  • 1 msk kaviar
  • 1 msk dill - finhackad
  • 8 danskt rågbröd
  • 2 msk gräslök - finhackad
  • 0,5 ask smörgåskrasse
  • 0,5 knippa rädisor
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Media laddas
  2. Koka äggen (krämig gula).

  3. Häll av spadet och hacka sillen. Blanda med hackat ägg, majonnäs, lök, kaviar och dill. Smaka av med salt och peppar.

  4. Tryck ut små rundlar ur brödet med hjälp av ett snapsglas eller liten kopp.

  5. Toppa brödet med gubbröra, gräslök, krasse och rädisor.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök