Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Gubbröra på kavring - recept

Gubbröra är en riktig klassiker i vårt svenska kök. Den görs på ansjovis och inte matjessill, som dess kusin nubberöra. Till minglet passar det bra att servera gubbröra på snittar av kavring.

Mitt Kök
Gubbröra på kavring - recept
Gubbröra på kavring - recept
Gubbröra på kavring - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6 kavring
  • smör - till brödet

Gubbröra

  • 4 ägg - hårdkokta
  • 1 burk anjovis - (125 g)
  • 1 röd lök
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 0,5 dl dill - fint hackad
  • 0,5 dl gräslök - fint hackad
  • svartpeppar - nymalen

Till garnering

  • 12 små salladsblad
  • 3 - 4 kvistar dill

Ingredienser

Gör så här

  1. Koka äggen till gubbröran hårt. Låt dem svalna och skala dem.

  2. Häll av spadet från ansjovisen och hacka den och äggen grovt. Skala och finhacka löken. Blanda ansjovis- och ägghacket med löken och resten av ingredienserna. Smaka av med lite peppar.

  3. Bred smör på kavringen. Skär bort kanterna och dela sedan skivorna i trekanter.

  4. Lägg ett salladsblad och en klick gubbröra på varje trekant. Garnera snittarna med dillkvistar.

Vad tyckte du om receptet?

Presenteras av Hellmann’s: Detta är ett redaktionellt recept från Mitt kök som Hellmann’s valt att sponsra. Företaget har inget inflytande över receptets innehåll. Hellmann’s har valt att sponsra detta då Hellmann’s majonnäs passar bra till just detta recept.

Recept från Mitt kök