Gryta med äpple och rimmad bog

Recept på äppelgryta med rimmad bog. Äpplen och fläskkött passar utmärkt att kombinera i en gryta.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 g fläskbog - rimmad eller sidfläsk, skivad
  • 2 msk sirap - ljus
  • 4 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 4 äpplen - fasta och syrliga
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 dl vatten
  • svartpeppar

Till servering

  • persilja - hackad
  • potatis - kokt

Gör så här

  1. Klipp bort svålen från fläsket. Dela skivorna på mitten och stek bogfläsket på båda sidor och ringla över sirap på slutet.

  2. Skala och skiva lökarna. Skär äpplena i klyftor. Stek löken i en stekpanna med smör. Varva bogfläsk och lök i en panna. Lägg äppelklyftorna ovanpå.

  3. Späd med vitt vin och vatten. Krydda med svartpeppar. Låt sjuda under lock i cirka 15 minuter. Strö över hackad persilja. Servera med kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!