Grynsallad med räkor och sparrisbroccoli  

Grynsallad med räkor och sparrisbroccoli är en matig och god sallad. Tycker du om vitlök är det gott att smaksätta dressingen med en liten riven klyfta.  
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 g räkor - skalade, i lake eller frysta
  • 2 dl matvete
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 300 g sparrisbroccoli
  • 2 dl ärtor - frysta
  • 4 ägg
  • 25 g babyspenat - + 100 g
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 tsk honung
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av eller tina dem enligt anvisning på förpackningen. Koka grynen enligt anvisning på förpackningen med buljongtärning i vattnet. Låt sparrisbroccolin koka med när ca 4 min återstår av tillagningstiden och ärterna när det återstår 2 min. Skölj hastigt med kallt vatten och låt rinna av.

  2. Lägg äggen i en kastrull. Fyll på med vatten och låt koka upp. Sjud äggen ca 6 min. Skölj med kallt vatten. Skala och halvera dem.

  3. Mixa 25 g spenat med olja, citron och honung. Krydda med salt och peppar.

  4. Blanda gryn, sparrisbroccoli och ärter med räkor och 100 g spenat. Toppa med ägghalvor och servera med den gröna dressingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!