Grynsallad med ägg och kaprisdressing

Lena Söderström
Grynsallad med ägg och kaprisdressing

Ingredienser

  • 2 dl quinoa - (eller couscous)
  • 4 ägg
  • 1 burk bönor - blandade (400 g)
  • 1 förp körsbärstomater - (250 g)
  • 3 paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 msk senap
  • 2 msk vinäger - gärna balsamvinäger
  • 2 msk kapris
  • 1 färska örter - liten knippa, t ex timjan
  • olivolja
  • strösocker

Gör så här

  1. Koka quinoan enligt anvisningen på för­packningen. Koka äggen 5 min och spola dem i kallt vatten. Skala och halvera dem.

  2. Häll av och skölj bönorna. Skölj och dela tomaterna. Skölj, kärna ur och skär ­paprikan i bitar.

  3. Fräs tomater och paprika i 1 msk olja 3 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Skala och skär löken tunt på tvären i ringar.

  5. Vispa ihop senap, vinäger och 1 msk olja i en bunke. Krydda med 1/2 krm salt och 1 krm socker. Grovhacka och tillsätt kaprisen.

  6. Blanda quinoa, bönor, tomater och paprika. Fördela salladen på tallrikar. Toppa med lök, ägghalvor, dressing och plockad timjan.

Vad tyckte du om receptet?