Grundrecept på bulldeg till saftiga vetebullar

Recept på enkel deg till vetebullar. Vill du låta degen jäsa långsammare kan du tillsätta kall mjölk i stället. 

Petra Lindstrand
Grundrecept på bulldeg till saftiga vetebullar
Recept på deg till vetebullar. Gör klassiska kanelbullar eller fyll dem sylt och bär. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 9 dl vetemjöl special - (540 g)
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vit sirap
  • 2 krm salt
  • 75 g smör - rumsvarmt

Gör så här

  1. Smula jästen i en hushållsmaskin. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Låt jästen lösas upp under omrörning. 

  2. Tillsätt mjöl i omgångar, ägg, sirap och salt. Klicka i smöret. Arbeta degen i 10–15 min tills den är smidig och elastisk.

  3. Låt jäsa under bakduk i ca 1 tim.

Vad tyckte du om receptet?

Annons: Läs dina favoritmagasin digitalt i appen ARCY