Grunddeg till vetebullar

En vetedeg ligger som grund till fem sorters bullar. Använd gärna stenmalet ekologiskt vetemjöl från Saltå kvarn.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g jäst - för söta degar
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk kardemummakärnor - stötta
  • 1,4 l vetemjöl - (840 g)

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan.

  2. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ner nästan allt mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen 5–10 min.

  3. Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!